Hoppa till innehåll

Barpersonal skämmer ut krog i Kungsbacka

02/11/2010

Barfolk.

Var finns den yrkeskunniga personal som kan blanda en drink och servera en öl eller ett glas vin? Har kunnandet helt försvunnit från svenska krogar? Vad säger ägarna? Skiter de totalt i oss gäster eller är de kanske bara ovetandes om vad personalen gör och inte gör?

Häromdagen besökte jag en bar i centrala Kungsbacka, strax söder om Göteborg. Det var få gäster i baren och jag tänkte ta ett par öl och läsa tidningen. Var stället schysst så kanske även mat skulle sitta fint.

Bakom baren stod en anställd vars prioriterade arbetsuppgift tydligen bestod i att umgås med sina närvarande bekanta. Med höga röster och ett språk som inte tydde på några större högskolepoäng avhandlades det mesta om diverse sexpartners och skilsmässor.

Jag har haft yrken där jag hört det mesta och jag är varken pryd eller lättstött men hur intressant är det för mig som gäst att behöva höra på vem som har gjort vad med vem? Var barpersonalen hade haft sina fingrar föregående natt var information jag kunde vara utan.

Ointresserad barpersonal

Att jag kom in som kund var totalt ointressant för människan bakom baren. Jag gav faktiskt stället en chans och beställde en öl men då uppträdandet hos både personal och gäster var direkt frånstötande var det bara att lämna stället.

För att inte mina bekanta skall råka ut för samma sak när de besöker Kungsbacka så underlåter jag inte att meddela dem mina upplevelser, Jag tycker för bra om dem för att se dem utsatta för dessa amatörer i restaurangbranschen.

Vinnare och förlorare

Detta är ett praktexempel i konsten att förlora kunder och pengar. Mina bekanta är flitiga kroggäster som inte tvekar att lägga en större summa under några eftermiddagstimmar. De kommer inte lägga något på denna krog i Kungsbacka.

Men det finns bra barer också. Barer där kunnandet och ömsesidig vanlig respekt råder mellan personal och gäst. Ställen som vet vad de sysslar med och känner igen ett antal tusen kronor som kommer in genom dörren en tråkig vardagseftermiddag.

Dit går vi!

Annonser

From → Surgubben

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s