Hoppa till innehåll

Minskade bidrag till staten

03/11/2010

Bidragsstopp.

Efter flera år som bidragsgivare till staten har jag fått nog. Från och med nu gäller andra bullar! Av mig erhålls i framtiden minimala summor pengar till kommun, landsting, riksdag och stat. Pengar som godtyckligt hanteras av okunniga, naiva, självgoda och korrumperade politiker i alla läger.

Man kan fråga sig hur den svenska pressen, riksdagspartierna, kulturen, idrotten och okontrollerade Sida och UD kan få miljarder av medborgarna under tiden som det finns barn som far illa, kvinnor som misshandlas, utförsäkrade sjuka människor och hemlösa som måste sova ute. Listan kan göras väldigt lång.

Så minskas bidragen till staten

Jag kan framöver bli inskriven på arbetsförmedlingen, bli utförsäkrad, bli bidragsberoende och gå alla svindyrt upphandlade coachning-aktiviteter. Skriva en snygg CV och kunna baka en tårta är ju aldrig fel. Jag kommer att göra precis som jag blir tillsagd och inte opponera mig. Gör jag som de vill så kommer livet att bli lugnt och behagligt. Jag blir äntligen en god medborgare som är tyst och mottaglig för åtgärder.

Kreativa alternativ

Vid sidan om detta finns sedan möjligheten att  jobba alternativt, både grått och svart om andan skulle falla på. De pengarna kan jag sedan omsätta i samhället via varor och tjänster och vips blir de vita och fina igen. Att missfärgade pengar bara är av ondo är helt klart en myt.

Egna val gör livet lätt och sömnen god

Jag kan också själv välja vem jag skall stötta med delar av detta, i statens ögon, så moraliskt förkastliga kapital. Kanske blir det Kvinnojouren, Länkarna, Bris eller någon annan som förhoppningsvis har sluppit kladdiga nävar i syltburken. Taskigt Röda Korset, Hem och Skola och Stadsmissionen, där sket det sig för er.

Så framöver bör min sömn bli god. Kan jag minska mina bidrag till staten och samtidigt vara till hjälp för människor som har det dåligt på olika sätt, ja då blir stegen lätta och ryggen rak.

Annonser

From → Politik

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s