Hoppa till innehåll

Fotgängare är livsfarliga

05/11/2010

SMS

Kombinationen fotgängare och mobiltelefoner är livsfarligt! Allt oftare ser man dessa människor gå med näsan i telefonen utan att se vart de är på väg. Inbillar de sig i sin totala enfald att alla andra skall vara uppmärksamma på dem?

Från min sida är det slut med att ta hänsyn till knäppskallarna, Nästa gång jag i lugn och ro är ute och cyklar och möter en sådan eländig typ så väjer jag inte en millimeter. Om idioten sedan går rakt in i mig och min fina cykel får han/hon ta mig fasen skylla sig själv.

Vem som har rätt

Jag är medveten om att det kan bli ett jäkla liv men det tar jag så gärna. Om inte annat för att få lite rotation i tillvaron. Kanske blir jag rent av polisanmäld för vårdlöshet i trafik och då kan det ju vara intressant att se vem som får rätt – dumfan som glodde in i telefonen eller jag som hade full koll på läget men utan egen förskyllan blev pågådd, om det nu är den korrekta benämningen på händelsen.

Cyklister är inte bättre

Förbud mot cyklister och fotgängare. Cyklister får ofta skäll för att de kör omkring som yra höns och det kan nog stämma i många fall. Inget snack om den saken.

Men ta en titt på vilka det är som susar omkring. Inte är det unga grabbar som tycker livet är skoj inte. Nej det är kärringar och gubbar med hjälm både på sin egen skalle  och på sin ofta medhängande unge. De drar på så man tror att barnbidraget sitter löst. Kanske skulle jag krocka med en sådan dåre också när jag ändå håller på?

Eller kanske inte förresten. Ungrackaren kan ju inte hjälpa att päronet är skogstokig och tror han/hon äger gatan. Får nog vänta tills en ensam tokkärring eller surgubbe sladdar omkring. Kan bli livat värre.

Det är som det sägs, har man inga problem så söker men upp dem! Även om det är livsfarliga fotgängare och skogstokiga cyklister.

Annonser

From → Surgubben

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s