Hoppa till innehåll

Unga föräldrar skapar kaos

05/11/2010

Överallt dyker de upp dessa tröttsamma egoistiska föräldrar med sina felavlade bortskämda ungar. De syns i gråtreportage i televisionen, hörs i radion, får alldeles för stort utrymme i pressen och de insisterar på att få utöva dagisaktiviteter i butiker och på restauranger!

Det blir värre och värre och inget kan man göra för att stoppa det hela. Eller finns det en lösning? Förbud är så otroligt tråkigt men restriktioner är något annat. Låt inte  dessa kaosföräldrar med bihang bete sig utan att påpeka olämpligheten i deras och ungens uppförande. Ställ krav på både förälder och barn, det avlider de inte av.

Ett Bolibompa-samhälle

Vår kringmiljö kan inte, och skall inte, vara ett stort jävla Bolibompa med cykelhjälmar och reflexvästar. Dessa tokföräldrar har, tvärtemot vad de själva anser, ingen exklusiv rätt till samhället och dess faciliteter. Det är till för oss alla.  Även för människor utan småbarn och som kanske, hemska tanke, inte ens gillar ungar.

Fredade platser

Det finns flera platser där ouppfostrade små människor inte bör få tillträde. En matbutik till exempel är ingen lämplig plats för dem då det finns människor där  som Surgubbe. inte vill lyssna på monologer och skrik i 110dB i kassaköerna. Inte heller är det trevligt att bli påkörd av en halvmeterstyp med tillhörande minikundvagn. Det kan göra fasen så ont. Hur förbaskat gulligt än morsan anser det vara att den lille kan handla själv. Vilket han naturligtvis inte kan!.Fatta!

Reagera är sunt

Att bara våga höja rösten och anmärka på det olämpliga i ungens framfart för föräldern är något av det fulaste och elakaste man kan göra. Plötsligt är man barnhatare, surgubbe/kärring och kanske rent av onykter för att man vågar säga till.

Man behöver inte vara varken det ena eller det andra för att vilja sluta tassa omkring på tå och välja sina ord. Man behöver bara bli jävligt less! Det är en rättighet att få kunna vistas där kaosföräldrarna med tillhörande avkomma antingen uppför sig som folk eller inte existerar alls.

Likväl är det en skyldighet för oss vuxna, med eller utan barn, att vara hyggliga och civiliserade gentemot barn. Därmed inte sagt att man behöver klema med deras kaosföräldrar då det för det mesta är de som ställer till allt elände.

Annonser

From → Surgubben

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s