Hoppa till innehåll

Arbetscoacher super medhavd sprit

07/11/2010

Bring your own bottle.

Arbetscoacher på barbesök i Kungsbacka gillar att supa medhavd sprit på krogtoaletten. Var kommer alla dessa häxor ifrån? Har Blåkulla stängt för säsongen? Är det sådana fylleskator som skall tala om för arbetslösa människor hur de skall uppföra sig på en anställningsintervju och få ett nytt jobb? Frågorna hopas.

Några halvpackade vinplufsiga arbetscoacher på en bar i Kungsbacka har insett att sprit kan kosta en liten slant på krogen. Så vad göra? Jo, som de kreativa arbetscoacher de är har de naturligtvis med sig egen fylla i form av Tequila.

Annons för en målgrupp. Att det också fanns en buffé där de kunde lassa in allt vad de orkade gjorde ju inte saken sämre. Det gäller att spara på slantarna i dessa dyrtider. En medioker arbetscoach tjänar väl knappast så mycket .Eller borde inte göra det i alla fall.

Se SVT:s inslag om jobbcoacher!

Att de riskerade kunna möta någon som till vardags är en av deras ”elever” sågs nog inte vara ett större problem. Håll masken och hälsa ansträngt. Sprit luktar väl inte?

Nu är fulla kärringar aldrig vackert att se, men en vinglande kvinnlig arbetscoach i Kungsbacka på väg till toaletten för tjugonde gången är verkligen ingen syn för barn och svaga.

Det är beklämmande att man skall behöva se dessa arbetscoacher i Kungsbacka på krogen. Inte var de speciellt smidiga med sitt supande heller då de blev observerade av att antal gäster.

Arbetscoach – vad är det?

Men kanske är de pressade av att inneha ett suspekt yrke som ingen riktigt vet vad det är. Finns detta yrke egentligen eller är det enbart terapi för spritsugna klimakteriehäxor?

Så här säger upphandlingschefen på Arbetsförmedlingen Jan Åbjörnsson i en artikel:
Coachning är inte ett legitimerat yrke, det finns inga formella legitimationskrav, man kan ha jobbat med individer och personer i olika situationer. Man måste kunna möta människor i kris och hjälpa dem vidare i livet och alla som har erfarenhet av detta kan säkerligen jobba med det här också”.

Detta betyder att arbetscoach är en titel som vem som helst kan använda sig av och det behövs ingen utbildning över huvud taget för att arbeta som arbetscoach på Arbetsförmedlingen.

Detta visade sig alltför väl på baren i Kungsbacka denna kväll.

Arbetscoacher – är deras lön förtäckta bidrag?

Arbetsförmedlingen har alltså ingen större koll på vad de inhyrda eller anställda arbetscoacherna är för människor. Det är bara att beklaga detta och det faktum att deras löner betalas med skattemedel.

Men kanske är det som kallas lön i dessa fall bara är en annan benämning på försörjningsstöd. Bara en större summa? Det kan faktiskt vara så att dessa arbetscoacher egentligen är före detta arbetslösa från alla läger som på krokiga vägar fått arbete. Tanken svindlar!

Men det faktum att arbetscoacher i Kungsbacka super medhavd Tequila på krogtoaletten skall man kanske inte döma så hårt ändå. Även en arbetscoach kan ibland ha svårt att ”hitta sin inre orkester”.

I alla fall en fredagskväll i en bar i Kungsbacka.

Annonser

From → Surgubben

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s