Hoppa till innehåll

Radio Nostalgi Kungsbacka

17/11/2010

Jukebox select.

De flesta av oss lyssnar på radio dagligen och vi kan välja och vraka mellan de olika stationerna. Det finns alltid något för alla. Allt från seriösa SR P1 till nischade och reklamfinansierade stationer. Radion är fortfarande oöverträffad när det gäller utbud och valmöjligheter. Och när det också finns stationer som Radio Nostalgi så är det bara att tacka och ta emot.

Radio Nostalgi ligger i Frillesås på västkusten mellan Kungsbacka och Varberg och drivs av entusiasten Royne Nilsson. Stationen spelar musik producerad från 40-talet fram till 70-talet och det är jazz, country, dansbandsmusik och rock. Över 30.000 inspelningar finns i Radio Nostalgis arkiv..

För de som tycker om musik i allmänhet och kanske äldre låtar i synnerhet är Radio Nostalgi en riktig pärla. Ibland spelar Royne Nilsson låtar som man inte ens visste man hade glömt, Det är helt underbart och därför vill jag gärna namna stationen här i Gnipagrottan,

Musik för generationer

Även yngre människor lyssnar på Radio Nostalgi har jag förstått. Det är rätt kul när juniorerna nämner en låt som ligger på topplistorna idag och jag upplyser dem att Jukebox. originalversionen gjordes för fyrtio år sedan!  Då tar de fram mobilen direkt och Googlar för att kolla att jag inte ljuger. Se där, de litar med andra ord mer på Google än på mig!

Ofta förändras vår musiksmak genom åren men någonstans finns det alltid en start, en tidspunkt där vår musiksmak grundlades. Den musikaliska tidspunkten återvänder man gärna tillbaka till när man blir lite mer vuxen och förståndigare.

Att musik och musiksmak är en ständig källa till diskussion är helt klart.liksom att musik också spänner över såväl generations- som nationsgränser. Men sådana diskussioner kan vi väl alla leva med.

Under tiden lyssnar vi på stationer som Radio Nostalgi. Att allt var bättre förr är en sanning med modifikation men inte var musiken sämre då i alla fall!

Information om Radio Nostalgi

Nedanstående text är hämtad från Radio Nostalgis hemsida:

Lyssnade du på storbandsmusik på 1940- och 50-talen? Då rattade du säkert in någon av de större amerikanska stationerna eller kanske var det Radio AFN och Radio BFN – de två mest populära militära stationerna som underhöll de allierades soldater i Europa med musik och radioshower från USA och England.

Eller startade du upp med Radio Luxembourg, Radio Mercur, Radio Syd, Radio Nord eller Radio Caroline på 50- och 60-talen? Kanske först när efterföljaren Melodiradion blev aktuell? Eller P3 på 70- och 80-talen?

Radio Nostalgi bjuder på det mesta av det bästa av lyssnarvänlig och melodiös musik ur denna rikhaltiga musikskatt.

Musiken i Radio Nostalgi riktar sig till en mogen publik men också yngre lyssnare som vill upptäcka rötterna till deras egen musik idag. Det innebär att vi spelar låtar från 50-, 60- och 70-talens pop och rock, country, r&b, dansmusik,swing, blues, filmmusik och inte minst svensk populärmusik alla kategorier.

Radio Nostalgi sänder musik, underhållning och nyheter alla dagar 09.00 – 17.00 och kan avlyssnas på 95,2.

Annonser

From → Musik

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s