Hoppa till innehåll

Jonas Söderström – Jävla skitsystem

18/11/2010

Systemstopp.

Jonas Söderström tycker att ett användaruppror inte är helt fel. Jag är böjd att hålla med honom om detta. För när blev du rent ut sagt skitförbannad på datasystemet senast och helst av allt bara ville lämna allt och pallra dig hem? Igår eller idag kanske? Då är du i gott sällskap med många andra stackars olycksbröder och systrar.

Du är liksom många andra användare frustrerad över datasystemets ologiska uppbyggnad och svårnavigerade gränssnitt. Allt tar en evig tid och pressen på att verkligen få arbetet gjort ökar hela tiden  Det var ju därför du blev anställd en gång i tiden. För att effektivt kunna utföra dina sysslor och vara företaget till nytta.

Att behöva navigera bland ett otal menyer och popup-fönster för att utföra den enklaste handling kan trötta ut även den mest hårhudade av oss.

Vad kan man göra?

Vad göra åt detta problem som är på väg att bli ohanterligt? I någon ände skall man ju börja och kanske kan denna presentation, skapad av informationsarkitekten Jonas Söderström, vara till nytta?

Jonas Söderström är en erfaren konsult inom användbarhet i datasystem och internet. Han har lite skämtsamt sagt att det måste startas ett användaruppror. Han anser också att vi måste kunna säga ”Jävla skitsystem!” högt och ofta – men bara när det verkligen behövs.

Jonas Söderströms presentation Jävla skitsystem:

Jonas Söderström har också en webbplats som heter just Javla skitsystem. Besök den om du vill. Man vet aldrig vilka idéer som dyker upp.

Annonser

From → Teknik

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s