Hoppa till innehåll

Katter och jazz – Nina, Miles och Dave

27/11/2010

Katter och jazz fungerar perfekt tillsammans. När man har två ”Jazz Cats” hos sig kan man bara tycka livet är rätt så fint. Att katter inte skulle uppskatta god musik är bara prat! Både Hårbollen och Hårtussen verkar väldigt förtjusta i musik. Att de gillar den musik som både tilltalar feriehusse och dem själva är helt klart en bonus.

Ta två katter, spela din favoritmusik, ta kanske ett glas av något gott till dig själv och kolla sedan in katterna. Jag lovar, de märker att du trivs och när musik och sång framförs av till exempel en sådan otroligt duktig sångerska som Nina Simone så lär det inte bli så mycket bättre. Du och dina katter kan bara luta er tillbaka och njuta.

Nina Simone – My baby just care for me


Hårtussen kan vid sådana här tillfällen komma upp på skrivbordet och högljutt jama med samtidigt som hon tassar fram över tangentbordet, Pappa katt däremot gör som de flesta medelålders fäder, sitter lugnt, kisar med ögonen och verkar bara gilla läget.

Om dessa två jazzcats också har fått en middag som bestått av fisk i olika former så har jag direkt ett par harmoniska katter. Naturligtvis så fungerar Miles Davis också. Något annat skulle vara otänkbart.

Miles Davis – finns inte mycket att tillägga

Och Dave naturligtvis

Jag försöker också vänja dem vid Dave Brubeck och då naturligtvis klassikern Take Five, vad annars? Men om den gode Dave inte faller Hårbollarna i smaken får jag väl backa. Men jag ger mig inte i första taget.

Dave Brubeck Quartet – Take Five


Så alla ni kattmänniskor, sätt på musik som ni gillar (katter är definitivt jazzdjur!) och kolla in era små fyrbenta. Jag är övertygad om att de uppskattar musiken lika mycket som ni själva.

Annonser

From → Husdjur, Musik

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s