Hoppa till innehåll

DO – en dyr lekstuga för skattebetalarna

04/12/2010

Diskrimineringsombudsmannen.

DO – Diskrimineringsombudsmannen lever och frodas. Som skattebetalare tillför du och jag denna myndighet drygt 90 miljoner kronor under 2010. DO har ungefär 90 anställda vilket gör drygt en miljon per anställd och år! Vad gör då dessa personer med Katri Linna i spetsen med våra pengar?

DO inför rätta – för diskriminering

De förnekar sig inte i ledningen på Diskrimineringsombudsmannen. Katri Linna börjar få mycket omkring sig nu i januari 2011. Har Nyamko Sabuni något att säga om detta kanske?

Här kan du se inslaget från TV4 och Katri Linnas uttalande:i saken.

En god kommunikatör i Nyamko Sabunis smak

Chefen för Diskrimineringsombudsmannen utses av regeringen. Nuvarande Diskrimineringsombudsman är alltså Katri Linna. Denna människa blev tillsatt 2008 av det ansvariga statsrådet Nyamko Sabuni som vid detta tillfälle poängterade att Katri Linna hade en osedvanlig ”god förmåga att kommunicera rättshjälpsfrågor”.

Kommunicera? Kvinnan har ju ett antal kommunikationstjänster inom myndigheten som sköter detta åt henne. Kan Katri Linna inte öppna munnen och säga något själv utan politiskt korrekta manuskript?

Det kanske är så att kommunikation med omgivningen inte är damens starka sida. Men sa inte Nyamko Sabuni att…?

DO och domstolsärenden

Hur som helst så är detta den typ av anmälningar som DO anser så viktiga att de är värda att ta emot och utreda.

Har jag förstått det hela rätt så betalar skattebetalarna för domstolskostnader i mål gällande graviditeter, krogbesök, huvudbonader, dålig hörsel och allsköns kränkningar och elände!

Om jag känner mig kränkt och diskriminerad av DO:s tillvägagångssätt och hantering av skattemedel, kan jag då anmäla DO? Som då naturligtvis kostnadsfritt företräder mig mot dem själva? Kanske värt ett försök.

Kostsam mediaträning

Inte nog med detta. Katri Linna själv och hennes medarbetare skall ju medietränas också! Det är ju viktigt att kunna svara svävande på angelägna frågor när elementär kunskap om myndighetens syfte och mål saknas. Att inför allmänheten försvara de beslut som DO tar kräver nog en hel del. Träna på DO!

Sagt och gjort. Mediakonsulter inkallas till en kostnad av drygt en miljon kronor. Dessutom fakturerar andra konsulter ytterligare en kvarts miljon kronor under 2009 för sina tjänster. Lite oklart för vad.

Nu visar det sig med all tydlighet vilka statsrådet Nyamko Sabuni anser vara ”goda kommunikatörer i rättshjälpsfrågor”. Lika barn…

Utvärdering av DO:s organisation

Eftersom DO:s organisation inte framstår som den allra bästa är en utvärdering naturligtvis nödvändig. En konsultfirma utvärderar alltså DO:s organisation 2009 och fakturerar för detta ytterligare en dryg miljon.

Rackarns också, tänker DO, det ser inte bra ut med alla dessa konsulter rännande hos oss. DO bestämmer sig därför att i framtiden försöka hålla sig med en konsultfirma. Se där, ett beslut som nästan verkar genomtänkt!

Friska och raska konsulter anlitas och redovisar en stark kritisk bild av DO:s ledning med Katri Linna i spetsen. Enligt dessa raska konsulter saknar verksamheten både mål, tydlighet och mening. Det ser inte bra ut för Katri Linna i detta läget.

En sådan kritik kan ju inte accepteras av DO så de kritiska konsulterna sägs upp från avtalet. Detta kostar oss som skattebetalare ytterligare hundratusen kronor.

Många konsulter blir det hos DO

Katri Linna kan naturligtvis inte anlita konsulter som inte förstår allt gott som DO gör, eller hur? Att rikta saklig kritik mot DO med dess välbetalda anställda går bara inte för sig. Vad skall skattebetalarna tro om DO när kritiken offentliggörs? Tänk om Kejsarens nya kläder…?

Nåväl, för att få skutan på rätt köl igen inkallas en tidigare anlitad konsult som för den nätta summan av runt sexhundratusen kronor följer upp och utvärderar sin egen organisationsutveckling. Resultat? DO anses behöva fler chefer! Och analytiker och strateger och…

Se där hur våra skattemedel används hos en av alla dessa myndigheter. En myndighet som i detta fall brister både i ledning och effektivitet men som glupskt sväljer dina surt inarbetade skattekronor. Och allt detta verkar få fortgå i oändlighet med regeringens goda minne!

Sammanfattning

Detta är endast en liten del av vad som försiggår hos DO och Katri Linnas trogna supportrar. Det finns mycket mer att ta upp men denna blogg har sitt begränsade utrymme.

DO är bara en myndighet bland många i detta land. Hur andra myndigheter förvaltar våra skattemedel kanske vi inte ens vill veta.

Vad jag däremot vet är att alla de skattepengar som Katri Linna och hennes likasinnade frikostigt spenderat på sig själva och sin myndighet kunde ha gjort mycket större nytta hos behövande i Sverige. Barnfamiljer utan inkomst, sjuka, arbetslösa, bostadslösa med flera. Listan kan göras lång i ett av världens rikaste länder.

Kan de så kan alla

Så alla med dåligt samvete och skamkänslor inför att uppsöka socialen för att få vardagen att fungera och få småpengar till mat på bordet. Ha inte det!

Staten anser sig nämligen ha råd att föda myndigheter som DO, med kvinnor som Katri Linna i spetsen, Med detta i åtanke kan också medborgarna utan minsta dåliga samvete hämta ut pengar från socialen. Spelreglerna är satta, det är bara att följa dem.

Det är mycket nu anser
Garm!

Annonser

From → Politik

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s