Hoppa till innehåll

Julhandeln slår rekord – igen

06/12/2010

Julhandel 2010.

Årets julhandel blir rekordhög – igen! Handelns Utredningsinstitut uppskattar att decemberhandeln ökar med 3 procent från 2009. Det kommer att köpas varor för hela 64,7 miljarder kronor under en månad. Och ingen i Sverige fryser och svälter, eller…

Javisst, nu skall stålarna brännas! Fram med kort och plånböcker! Mammon kräver sitt även denna jul!. Ingen kommer undan, alla skall med som någon sa i somras. Handlarna gnuggar sina små feta nävar för att klå oss på allt vi äger och har. Köp och var glad eller sitt hemma och var en surdeg är deras paroll! De vill så väldigt gärna krama dig under december och ta hand om alla dina pengar.

Men vilka är det då som är så välbeställda att de kan handla mängder med mat, alkohol, kläder, sport- och fritidsartiklar? Inte många alls egentligen men krämarnas sängkamrater bankerna hjälper gärna till. Du måste förstås ha en liten pengapåse med dig innan du kan få låna en till. Så har du ingen påse så lär du inte få någon heller.

För den som inga pengar har den skall heller inga pengar få. Så är det och så förblir det. För hur skulle det se ut om allsköns patrask kunde springa omkring och spendera pengar som den värste politiker?

Nej, den moderna träldomen och förtryckarmentaliteten måste få råda även inom den närmsta framtiden. Alla äro icke utvalda.

Analytikerna och verkligheten

De alltid lika allvetande analytikerna på HUI säger följande i ett uttalande:

”- Grundförutsättningarna för en bra julhandel finns med en god svensk ekonomi och hushållen är rekordoptimistiska, det innebär att förutsättningarna för att julhandeln ska slå rekord i år igen är mycket goda.”

Vilka hushåll är optimistiska? Det verkar som analytikerna hos HUI lever i sin värld medan vi andra lever i verkligheten. Det är en viss skillnad. För i Sverige idag finns det människor som helt enkelt är för fattiga för att vara med i köphysterin. Arbetslösa, sjuka, handikappade, ensamstående och ensamma. För dessa är julhelgen ett litet helvete rent ut sagt.

Och vad dessa människor anser att HUI kan göra med sina uttalande skall vi nog låta vara osagt.

Dagens fattighjon – en politisk produkt

Att denna fattigdom tillåts existera kan vi tacka våra politiker för. Under åratal har de systematisk sett till att öka klyftorna i ett av världens rikaste och mest välmående länder. Istället för att hjälpa och underlätta för landets medborgare har de öst ut pengar på allsköns stöd och projekt runt om i världen.

Med andra ord har de styrande i Sverige under årtionden ansett – och anser fortfarande – att det är viktigar med andra länders väl och ve än det egna.

Att vräka ut miljarder via till exempel okontrollerade SIDA av skattebetalarnas pengar går bra. Men att låta ensamstående föräldrar, fattiga pensionärer och andra behövande i Sverige få extrapengar av det sociala vid jul det går inte.

Här är en sanning om det samhälle som du och jag lever i 2010. Hur artisten Olle Jönsson ser på julen kan du läsa här. Vi är alltså några stycken som vill distansera oss till hysterin.

Ansträngd ekonomi anges vara orsaken. Tror fasen att ekonomin är ansträngd när tokstollarna skickar iväg enorma summor till korrumperade regimer runt om i världen.

Dagens fattighjon i Sverige får alltså fortsätta hasa runt i kommunala parker och plocka skräp för att få pengar till mat och hyra. De är ju så billiga och anpassningsbara.

Systemet behöver dig

Men handla på i juletid du käre medborgare. Låt krämare. banker och regering styra dig dit de vill. När januari kommer och krediter, lån och fakturor inte kan betalas kommer fogden och knackar på. Och fogden fråga inte efter några snälla barn.

Sedan när du väl sitter där i låne- och kreditfällan så har du inte många val. Du har då blivit en synnerligen lättmanövrerad medborgare. “-Gör som vi säger annars…” 

Du kanske rentav blir en klient i det system som skall hållas igång och föda socionomer, pedagoger, jobbcoacher och annat löst folk. Och kanske, kanske kan du fira jul nästa år också – om du har råd.

God jul önskar Garm.

Annonser

From → Samhälle

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s