Hoppa till innehåll

Arbetslös – huka dig slav, piskan viner

08/12/2010

Arbetsförmedlingen.

Jobb- och utvecklingsgarantin är Arbetsförmedlingens genomtänkta program för långtidsarbetslösa. Programmets Fas tre är som en härlig våt dröm för alla arbetsgivare – privata såväl som offentliga. Också ideella föreningar, religiösa samfund och halvskumma organisationer utnyttjar skamlöst arbetslösa för att utföra diverse arbeten. Och de gör det med besked, tro mig. Älska dig själv…

Nästan 1,2 miljarder per år av dina skattepengar går till företag, föreningar och kommuner som betalning för att de skall kunna utnyttja arbetslösa som gratis arbetskraft!

De personer som har varit arbetslösa en längre tid och har och passerat 450 dagar i Jobb- och utvecklingsgarantin åläggs att utföra så kallad samhällsnyttig tjänst. De tvingas skriva på ett slavkontrakt där de accepterar en ”lön” som inte ens når upp till lägstalön. En slav får som lägst 223 kr per dag och som mest 680 kronor. Före skatt!

Jobba på, din lön kommer i livet efter detta

Alla slavar förväntas göra ett fullgott jobb men utan att få betalt för det. En slav får inte heller förhandla om sin lön. Fas tre är ett villkor för att slaven skall få sin ersättning, inte för att få jobb.

Du är gratis. Slaven är helt rättslös då gällande arbetslagstiftning och kollektivavtal enbart innefattar arbetsmarknadens parter dvs. arbetstagare och arbetsgivare. Slaven är inte arbetstagare utan är satt i åtgärd!

Därav följer att facket inte kan/får blanda sig i vad som händer på avstjälpningsplatsen. Slaven kan inte heller kräva att få lägstalön och semester med semesterlön.

Riktigt illa blir det när slavkontraktet godkänns och skrivs under av slavens fackförbund. Se där, vilka som är kk i samhällets solkiga sänghalm!

Läs gärna inlägget om Lyft – ett annat slavprojekt anordnat av Arbetsförmedlingen. Och vilka människor som Arbetsförmedlingen anlitar som jobbcoacher kan du läsa om här.

Information om hur Arbetsförmedlingen arbetar i Sverige 2010:

Fas 3 – En blogg av arbetssökande för arbetssökande

SALO – En partipolitiskt och religiöst obunden människorättsorganisation.

Utsatta höjer rösten – Ett nätverk för alla som vill verka för ett mänskligare Sverige.

Arbetsförmedlingens koppleriverksamhet

Arbetsgivarna är naturligtvis inte sena att skamlöst utnyttja systemet. Likt pilska sexköpare trålar de runt bland slavarna och gör upp dealen med sin egen hallick Arbetsförmedlingen.

Arbetsförmedlingen erbjuder snabbt och lätt en eller flera passande slavar. Men AF är nu ingen vidare smart hallick då det inte tas betalt för utnyttjandet av slaven. Tvärtom, det är arbetsgivaren/utnyttjaren som får betalt!

Summan 225 kr per dag kan gladeligen inkasseras för att utnyttja en slav. Denna summa förklaras med att arbetsgivaren belastas med omkostnader. Omkostnader för en slav som är gratis? Någon har räknat lite fel verkar det som.

Men arbetsgivaren är nu en lycklig slavägare som skrattar hela vägen hem. Fullt lagligt kan en eller flera slavar utnyttjas med en vidhängande pengapåse på 5.000 spänn per slav och månad.

Fakta

Enligt Arbetsförmedlingen är detta slaveri frivilligt men väljer slaven att inte bli utnyttjad blir det minsann inga matkuponger. Då får slaven klara sig själv. Slaven är alltså en människa som lever i ett svenskt rättslöst samhälle år 2010 och som saknar allt människovärde.

För närvarande betalar staten ut omkring 99 miljoner kronor i månaden till kommuner, privata företag och andra arbetsgivare som tar emot personer för slaveri i Fas tre.

Nästan 1,2 miljarder av skattepengar per år går alltså till företag som betalning för att de skall kunna utnyttja gratis arbetskraft!

Arbete skall löna sig sa en politiker. För vem – slaven eller arbetsgivaren?

Undrar Garm.

Annonser

From → Politik

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s