Hoppa till innehåll

Fas 3 – 30 miljoner om året till Jobbfabriken

09/12/2010

Fas 3 - en våt dröm.

Var det någon som trodde att vansinnet hade stagnerat gällande statens och Arbetsförmedlingens bakvända hallickverksamhet? Var inte så naiv käre medborgare, dina skattepengar fortsätter att strömma ned i allsköns slödders fickor.

Det finns, bland många andra, ett företag som heter Blatteförmedlingen. Detta drivs  av en man vid namn Ivan Daza. Blatteförmedlingen äger i sin tur Jobbfabriken där Ivan Daza och kompanjonen Sunbeam Lilja käckt och glatt tagit emot runt 500 arbetslösa. Ja, du läste rätt – 500!

Låt oss räkna: 5.000 kronor gånger 500 slavar ger 2,5 miljoner i månaden dvs 30 miljoner om året. Hela Blatteförmedlingen som äger Jobbfabriken hade under 2009 intäkter på 6 miljoner.

Läs också om hur Peter Ankarström, VD på Arbetslivssupport i Norrköping , resonerar angående pengar och fas-3. Johanna Pettersson och Per Fredriksson, ägarna till Personalstrategerna, vill helst inte prata alls men läs gärna om vad de är för typer. Där kan du också se fyra av SVT Östnytts uppmärksammade reportage om dessa företag och Arbetsförmedlingens brist på kompetens.

Konsulter var ordet

De slavar som hålls på Jobbfabriken kallas för ”konsulter” och målet anges vara att de skall ges ”möjlighet att skapa nya jobb och nya arbetsmarknader.”

Du är gratis. Dåvarande arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin har minsann varit på studiebesök och lovordat hela schabraket. Vad skulle han annars göra? Erkänna att han och hans spratteldockor suttit för nära den berömda brunnen?

Här har vi alltså ett exempel på ett par totalt skrupelfria personer som med statens goda minne håvar in trettio miljoner kronor per år av dina skattepengar. Och detta för att deras så kallade konsulter skall ”skapa nya jobb”. Eller läs på deras hemsida om den nu så berömda “lerterapin.”

Det finns så många företag av den här sorten. Gör dig själv en tjänst och sök upp dem på nätet. Det är skrämmande läsning, jag garanterar dig att du riskerar att bli ordentligt upprörd och börja tänka mörka tankar.

Information om hur Arbetsförmedlingen arbetar i Sverige 2010:

Fas 3 – En blogg av arbetssökande för arbetssökande

SALO – En partipolitiskt och religiöst obunden människorättsorganisation.

Utsatta höjer rösten – Ett nätverk för alla som vill verka för ett mänskligare Sverige.

Ett fruntimmer som kan prioritera

Ett annat företag som tycker Fas 3 är något av det bästa som finns är Prio 1. Företaget är etablerat i Sundsvall, Linköping och Norrköping. Det är Second Hand-butiker som är modellen här.

Och Second Hand är fina grejer att syssla med. Noll koll på det mesta, fråga bara Myrorna och Röda Korset. Vad kommer in och vad går ut? Sara Andersson, en av ägarna och lokal moderat­politiker, anser på fullt allvar att Prio 1 är ”en arena för långtidsarbetslösa.” Men visst är arena rätt ord då det ju var där slavarna dödades under antikens Rom.

Detta skattefinansierade företag går som tåget med hjälp av dina pengar som bränsle. Prio 1 letar nu ytterligare lokaler i Gävle för att kunna utnyttja ännu fler slavar. Varför skall Gävle förskonas från denna galenskap?

Bra jobbat syrran

Vår egen statsminister Reinfeldt har besökt Prio1 i Sundsvall. Han ville så gärna se butiken och prata om den verksamhet som bedrivs. Statsministern blev tydligen imponerad av vad partisystern gjorde för enligt den hemsida Prio 1 driver sa han:

-”Det är precis så här det är tänkt… Enligt gällande förordning”.

Jo, jag tackar. Klappa tanten på huvudet för att hon snor våra skattepengar och utnyttjar arbetslösa som slavar i Fas 3.

7 fast anställda och 200 slavar

Enligt ägaren Sara Andersson har Prio 1 cirka 200 åtgärdsplacerade. Hela 95 procent av dessa är från fas 3. Antalet anställda är enligt hemsidan 7 stycken. Prio 1 är ett vinstdrivande företag som får betalt av skattebetalarna för att använda slavar arbetar gratis.

Hemliga klubben

Arbetsförmedlingarnas avtal och  återrapporteringar om Fas 3-placeringar hos Jobbfabriken och Prio 1 samt alla andra anordnare lär du som medborgare och medfinansiär nog aldrig få se.

Alla arbetsförmedlings­ärenden är nämligen hemliga. Bara för att du som skattebetalare finansierar denna suspekta verksamhet innebär inte att du får ta del av dokumentationen. Känn på den du!

Ingen dokumentation som visar hur stora summor som utbetalas eller till vem lär du får se. Inte heller några underlag för val av ett visst företag. Ingen som helst information kan du få förutom möjligtvis av någon förbannad arbetslös slav.

Kommunerna älskar också Fas 3

Sveriges kommuner gillar också att anlita slavar. Det har blivit allt svårare att få ut folk i både arbetsträning och praktik hos landets kommuner. Dessa säger numera nej till vanliga gratisjobbare då de istället kan casha in stålar för det systematiserade slaveriet.  Stålar som sedan glatt förbrukas av redan välgödda överbetalda kommunpolitiker!

Kommunerna i Sverige vill gärna framställa sig i god dager med miljöarbete i fokus, tävla om bästa vatten, bästa barnkommun med mera. Eller köpa roliga hattar som toktanten kommundirektör Kristiina Kosunen Eriksson i Laholm gjorde för något år sedan! Minns du denna katastrofmänniska? 18.000 kronor spenderades för att kommuncheferna skulle ha ”tänkarhatt” på jobbet? Läs Expressens artikel om toktanten här.

Ursäkta en yngling men – måste man inte ha en skalle att sätta hatten på också? I detta fall var det nog tveksamt om skallen var på plats.

Nåja, det var en parentes i sammanhanget. Kontentan av det hela är ju fortfarande att kommunerna inte drar sig för att skamlöst utnyttja sina medborgare som slavar med god hjälp från Arbetsförmedlingens fas 3.

Mer information om Fas 3 är på väg lovar
Garm

Annonser

From → Politik

One Comment
  1. Patrik Malm permalink

    Bra skrivet, men svenska folket verkar ju trivas bäst med att gnälla och inte agera. Drog för drygt två år sedan igång en förening (FRF; Föreningen Rättvisare Fördelning (frf@live.se)), genom vilken betalande medlemmar skulle kunna friskriva sig från en hel del av de belastningar som samhället lagt på dem och som gör dem ”utsatta”. Antal betalande medlemmar i föreningen? NOLL! Jag har faan inte råd att mata andra medan jag svälter själv och är folk så djävla dumma att de förväntar sig att allt ska vara gratis kan de gott gå under för min del!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s