Hoppa till innehåll

Lyft – i Guds, myrors och kommuners namn

09/12/2010

Giribukar 2010.

I en kommun i Västsverige tvingas ett antal vuxna arbetslösa att närvara vid ett möte gällande något som kallas för Lyft. Detta Lyft visar sig vara ingången till ännu ett oavlönat slavprojekt som enbart gynnar ekonomiskt sinnade arbetsgivare i alla former.

Men först: Viktig information till dig som tror att du gör en god gärning när du handlar hos Myrorna!

Platsen för mötet är något som benämns Kompetenscentrum. Ett namn som förpliktar vill man tro, eller hur? Men hej vad man kan bedra sig! Det sista som finns bland de kvinnliga presentatörerna är just kompetens.

Kvinnorna representerar dels Kompetenscentrum och dels kommunen. Exakt vad de har för arbetsuppgifter framgår inte. Inte heller vad som gör dem så lämpade att tala om för vuxna intelligenta arbetslösa vad de skall göra.

Om dessa kvinnor har någon lämplig utbildning eller erfarenhet för uppgiften framgår inte heller. En kort presentation av deras professionella bakgrund och lämplighet för uppgiften ifråga är väl det minsta man kan begära? Även som en vuxen arbetslös.

Dessa anonyma kvinnor med sina diffusa arbetsuppgifter och oklara kompetens står sedan och talar om för vuxet folk att genast gå ut och arbeta gratis! Å du tunga värld!

Kommunal kompetens – en bristvara

En fråga man kan ställa sig är vad som i hela världen krävs för att man skall bli anställd av en kommun och av detta Kompetenscentrum?.Det måste väl vara mer än att svävande svara på arbetslösas frågor och vara otydlig och opedagogisk i sin kommunikation. Eller?

Hade dessa osäkra och oprofessionella kvinnor varit anställda i ett privat företag så hade de blivit ombedda att lämna företaget direkt.

Men denna västsvenska kommun kanske inte har några större krav på sina anställdas kompetens? De är ju inte direkt några resultatinriktade institutioner vi talar om här. Och de församlade mötesdeltagarna var ju ändå ditkommenderade likt kor till slakt.

Gör ett lyft – glöm ett jobb

Men detta Lyft som det kallas är inte ämnat att primärt ge den arbetslöse något  arbete. Det är inte tanken med detta slavarbete. Det är svårt att tro vad man hör men Du är gratis. det är faktiskt så. Läs inlägget Arbetslös – huka dig slav, piskan viner.

Om en vuxen människa utför ett arbete 8 timmar per dag, 4 dagar per vecka utan lön så inte fasen blir man anställd! Den arbetsgivare som betalar för något som kan erhållas gratis av staten vore nog bra korkad!

När frågan ställs till en av kvinnorna på detta västsvenska Kompetenscentrum blir svaret klart och tydligt ”Nej att få en anställning är inte avsikten med Lyft”

Information om hur Arbetsförmedlingen arbetar i Sverige 2010:

Fas 3 – En blogg av arbetssökande för arbetssökande

SALO – En partipolitiskt och religiöst obunden människorättsorganisation.

Utsatta höjer rösten – Ett nätverk för alla som vill verka för ett mänskligare Sverige.

Sammanfattning

Arbete vill nog de flesta ha och naturligtvis ett betalt sådant. Men att arbeta gratis för några suspekta företag, kommuner eller föreningar som t. ex Myrorna eller Röda Korset? Nej tack, där går gränsen för förnedring!

Att Arbetsförmedlingen förmodligen bryter mot lagar och förordningar med dessa anvisningar är en annan sak. Om än lika allvarlig. Och vilken typ av människor som Arbetsförmedlingen anlitar som jobbcoacher kan du läsa om här.

Fler och fler gör nu det som inte är lagligt men som också kan vara förståeligt. De tar ett svartjobb där pengar snabbt och lätt erhålls för utfört arbete och därmed får en lön med andra ord! Sedan rullas det runt med AF och Kompetenscentrum och allt vad de heter i deras vansinniga beslut så får de sina nålpengar där också.

De svarta förtjänade pengarna och den minimala summa som fås av FK eller A-kassan ger då tillsammans en relativ dräglig tillvaro. Och detta utan att bli utnyttjad av vare sig gudfruktiga föreningar eller giriga företag och kommuner.

Så är det och så får det bli anser Garm

Annonser

From → Politik

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s