Hoppa till innehåll

Fas 3 – Gävle får 200 nya slavar

16/12/2010

Arbetslösa i fokus.

Så var det då klart. Sara Andersson med företaget Prio 1 har etablerat sig i Gävle. Det är bara att beklaga de arbetslösa gävlebor som nu måste arbeta gratis hos denna kvinna och hennes två slavmästare Stefan Andersson och Dick Henning.

Arbetsförmedlingen i Gävle sällar sig härmed till övriga arbetsförmedlingar i Sverige som utan skrupler stöttar detta slaveri. Tillsammans med Prio 1 kommer nu AF Gävle se till att arbetslösa skall arbeta gratis. Läs tidigare inlägg om Prio 1 här. Läs också Arbetarbladets artikel om etableringen i Gävle.

Ring gärna Gabriella Persson Turdell på Arbetsförmedlingen i Gävle. Hon är nämligen chef för denna omvända hallickverksamhet. Du når henne på telefon 026-13 84 00 eller telefax 026-13 84 01 och deras hemsida hittar du här. Hon kan säkert svara på frågan hur de tänker när de skickar ut folk i modernt slaveri.

Politiska systrar i medvind

Sara Andersson, en av ägarna till Prio 1 och lokal moderat­politiker i Sundsvall gnuggar nu sina små giriga händer. Att landets skattebetalare står för hennes företags vinster bekymrar inte detta fruntimmer nämnvärt.

Men det är klart, när man har en partisyster som Helena Rivière så klarnar bilden en aning. Den moderata fru Rivière har tidigare varit ledamot i socialförsäkringsutskottet och vad hon anser om arbetslösa människor kan du läsa på webbplatsen Newsmill. Direktlänk till hennes inlägg har du här.

Hennes inlägg på Newsmill visar med all tydlighet vilka värderingar som råder såväl inom Prio 1 som hos den skyddade verkstaden med avdankade politiker. Damerna Andersson och Rivière har med sitt agerande och sina uttalanden härmed helt klart förbrukat sitt eventuella intelligenskapital.

Stora pengar kräver rymliga fickor – och samveten

Nu kan alltså Prio 1 inkassera ytterligare skattekronor till sin verksamhet. Allt på laglig väg och med det fiktiva målet att hälften av allt som skänks till butiken ska skänkas vidare till Gävlebor som har det riktigt tufft.¨

Men vad i hela… ? Vilka är det som har det tufft? De som tvingas slava hos dessa skenheliga mammonsdyrkare förstås! Både tufft och nedvärderande.

Att Prio 1 med dess regionchef Stefan Andersson och platschef Dick Henning  har mage att sno skattebetalarna på upp till 900.000:- per månad övergår mitt förstånd!
Tänk er själva – nästan en miljon per månad kan erhållas vid 200 slavar! Och då är ändå inte eventuella försäljningsintäkter medräknade.

Hur mycket fick den arbetslöse från FK? Inte under 223:- per dag i alla fall! Herre min je, hur länge skall detta få fortgå?

Information om hur Arbetsförmedlingen arbetar i Sverige 2010:

Fas 3 – En blogg av arbetssökande för arbetssökande

SALO – En partipolitiskt och religiöst obunden människorättsorganisation.

Utsatta höjer rösten – Ett nätverk för alla som vill verka för ett mänskligare Sverige.

Bojkotta patrasket

Om jag hade bott i Gävle hade jag högt och ljudligt bojkottat detta svineri. För jag tror inte att gävleborna i allmänhet vet hur detta bondfångeri fungerar. Att det är deras egna inbetalade skattekronor som går rakt i fickorna på Prio 1. Tala om det för dem, högt så att alla hör!

Mammonsdyrkare som Prio 1 och Myrorna är kalla uträknande fiskar i de arbetslösas sjö. Gynna dem inte vad ni än gör!

Socialt företagande – en prioritering

Regionchefen för Prio 1 Stefan Andersson och platschefen Dick Henning syns belåtet flinande på bild i Arbetarbladet. Och varför skall de inte flina, de har ju precis fått, förutom en fet betalning, laglig rätt att utnyttja arbetslösa gävlebor som slavar.

Varje slav hos Prio 1 genererar 5000;- per månad till detta företag så visst kan de vara nöjda dessa två slavdrivare. För något annat kan man väl inte kalla dem då de ansvarar för verksamheten i Gävle. Slavarna erhåller i vanlig ordning sin minimala ersättning från Försäkringskassan.

Stefan Andersson hävdar bland annat i Arbetarbladets artikel att:
”Prio1 är ett socialt företag. och att fokus ligger på att integrera människor som av någon anledning står utanför arbetsmarknaden.”

Ett bra uttryck på engelska för sådana urvattnade floskler är CBS vilket då betyder Company Bull Shit! Kan det sägas tydligare?

Stefan Andersson på Prio 1 säger också i samma artikel att:
– Arbetet anpassas till individen istället för att individen behöver anpassa sig till arbetet.”

Jovisst, och Arbetsförmedlingen i Gävle med Gabriella Persson Turdell i spetsen anpassar sig till Prio 1!

Enbart i Gävle finns det över 600 arbetslösa så nog kan Prio 1 se med tillförsikt på framtiden, Tyvärr.

Håll ut arbetslösa gävlebor önskar
Garm

Annonser

From → Politik

2 kommentarer
  1. 2xtom permalink

    Varför är det ingen klok människa som talar om att man kan skapa allternativ till dessa slavföretag. Bilda kollektiva företag som tar del av dessa pengar som finns.

  2. Emma permalink

    CBS- CompanyBullShit- har bara de fula fiskarna råd med.
    Vi andra får nöja oss med CompanyBackbrokeSyndrome. Och det ska vi (arbetare) vara, ursäckta uttrycket, jävligt glada för. Annars blir det Prio 1!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s