Hoppa till innehåll

Fas 3 – diskriminerad? Du är ju arbetslös!

18/12/2010

SVT Östnytt har gjort ett antal uppmärksammade reportage om fas 3 och det vi får se är skrämmande. Vuxna arbetslösa personer som förlorat sin A-kassa blir så skrämda av Arbetsförmedling och dess anordnare att de inte vågar framträda med namn och bild i media.

Att inte våga kritisera varken Arbetsförmedling eller anordnare av rädsla för sådana repressalier som uteslutning och indragen ersättning är inte värdigt en välfärdsstat som Sverige.

Men eftersom det bara är arbetslösa det rör sig om så får det passera. Hade detta hänt vilken annan grupp i samhället som helst så hade det ropats högt och lågt om diskriminering, åsidosättande och kränkning. DO hade fått arbeta övertid. Men arbetslösa i Sverige skall stillatigande ta allt elände som kastas på dem.

Sympatin, framför allt den politiskt korrekta, är både selektiv och flummig. Den har sina gränser, man kan ju inte dutta med alla i samhället. Just nu är det annat som kräver tillsyn så fasanerna får vänta i kulisserna.

Arbetsförmedlingens inkompetenta personal

Vad som också är beklagligt att se och höra i dessa reportage från SVT Östnytt är de olika arbetsförmedlingarnas personal och chefer. De har bevisligen inte någon som Lena-Britt Rönnberg. Sektionschef arbetsförmedlingen Linköping. helst koll på vad det är för företag de anlitar som anordnare.

Dessa chefer har en mycket god lön för att hjälpa arbetslösa att skaffa arbete. Men vad får vi höra och se? Jo, förvirrade individer som säger att de skall ”se över” sina rutiner vid upphandling av tjänster.

Jaha, tack för kaffet! Under tiden dessa rutiner ”ses över” fortsätter arbetslösa i fas-3 att förnedras på avstjälpningsplatserna. Och bondfångarna fortsätter att gladeligen inkassera stora summor från skattebetalarna.

Stora krav på arbetslösa – inga krav på Arbetsförmedlingen

Men krävs det då inget av Arbetsförmedlingen? Vem och vilka kontrollerar att de gör sitt jobb? Som det är nu verkar det vara en samling handlingsförlamade individer med Gösta Landgren, Chef Arbetsförmedlingen Norrköping. bristande kunskaper om det mest elementära vid en upphandling. Samtidigt försvarar de fas 3 med näbbar och klor. Man kan undra varför.

Gösta Landgren, chef för Arbetsförmedlingen i Norrköping säger i ett av reportagen från Östnytt följande:

” Kanske en till två procent får jobb under tiden de är ute.”

Vad blir kostnaden för dessa en eller två procent? Och hur mycket drog anordnaren in? Vem tjänade på detta spektakel? Inte den arbetslöse och inte skattebetalarna. Vem kan då ha…?

Och vad har hänt under alla år med allsköns politiker vid makten?

Fred Åkerström beskrev ett samhälle i vardande så här:

Skillnaden mot Sverige 2010 får ses som marginell!

Goodwill är bättre än pengar, eller…?

Företaget Arbetslivssupport är ett av alla dessa företag som anlitas av Arbetsförmedlingen. Detta företags ägare Peter Ankarberg säger rakryggat och fint:
Peter Ankarberg. VD, Arbetslivssupport. ”För oss som företag har det mer goodwillvärde än ett ekonomiskt värde,”

Hade Peter Ankarberg.varit VD för mitt företag hade han fått sparken direkt! En VD/ägare som inte vill se resultat? Det har aldrig hänt i historien! Men kan han verkligen ha sagt detta? Varför inte ringa och fråga honom själv. Du kan kontakta honom här.

Nej, vad han egentligen säger är: ”Om jag verkar omhändertagande och medmänsklig så kanske jag får förlängt kontrakt med AF.”

Naturligtvis är det pengar herr Ankarberg är ute efter. Att tro något annat är bara ren dumhet. Och han är i gott sällskap med många andra ”goodwill”-företag. Vi har till exempel Personalstrategerna, Prio 1, Myrorna, Röda Korset och annat allsköns löst folk som är ute och trålar efter skattebetalarnas pengar.

Personalstrategerna nekar att svara på medias frågor

SVT Östnytt ville ha en kommentar av de kontorsansvariga för Personalstrategerna i Linköping. De avböjde att kommentera inslaget i SVT Östnytt och hänvisade istället till företagsledningen på huvudkontoret i Eskilstuna. Men företagsledningen vill inte heller svara på några som helst frågor från SVT Östnytt.

Detta säger en hel del om ett skattefinansierat företag i grumligt vatten, Att klå medborgarna på skattepengar går fint men att förklara sin verksamhet i svensk tv är man inte kapabel till!

Kan Arbetsförmedlingen vara så snäll och masa sig iväg och titta närmare på både Personalstrategerna och Arbetslivssupport kanske? Ett tips i all välmening bara.


Garm

Annonser

From → Politik

3 kommentarer
 1. Nästa steg är fas 4 då moderaterna tänker skicka fa3 folk till Auschwitz

 2. Hekke permalink

  Länkarna till filmerna fungerar inte.

 3. Två numera legendariska länkar om Jobbfabriken i Norrköping, den första där min version av verksamheten presenteras i Östnytt och den andra från min blogg som startade den hittills längsta diskussionen i bloggens historia med bl a Jobbfabrikör Ivan Daza i en central roll.

  http://svtplay.se/v/1963793/arbetsmarknadens_sista_utpost

  http://ljuramannen.blogg.se/2010/april/mera-teve-fas3-och-jobbfabrik.html

  Blogglänken leder alltså vidare till tv-inslag del 2 från Östnytt som jag tycker borde komplettera din samling av tv-länkar på din ytterst förträffliga blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s